Water bezit een heleboel stoffen, waaronder calcium. Dat calcium zorgt voor kalkaanslag op uw huishoudtoestellen en vermindert zo de werking ervan. Met een waterverzachter kunt u dat tegengaan, maar er zijn nog zoveel meer voordelen.

 

  • Tijd en geld besparen. Met een waterverzachter kunt u zowel tijd als geld besparen. Met zo’n waterontharder heeft u het voordeel dat uw huishoudtoestellen die water gebruiken, langer zullen meegaan. Er is namelijk geen kalk aanwezig waardoor de levensduur van uw apparaten wordt verlengd. Hierdoor bespaart u al op het onderhoud van de apparaten en de dure ontkalkingsproducten. Zo kunt u ongeveer 650 euro per jaar uitsparen. Met een waterverzachter kunt u ook tijd besparen. Door het ontharde water heeft u geen ontkalkingsmiddelen meer nodig voor uw badkamer of keuken waardoor u minder moet poetsen.
  • Geen kalk. Zoals hierboven vermeld, vermijdt u kalk met een waterontharder. Het is waarschijnlijk het bekendste voordeel ervan en ook de reden waarom mensen een waterverzachter installeren. Minder of helemaal geen kalk heeft een positieve impact op uw waterleidingen en huishoudelijke apparaten, maar ook op uw gezondheid.
  • Zacht water. Nog een voordeel van een waterontharder is dat het zachte water goed is voor uw gezondheid. Het ontharde water zorgt voor zachtere kledij en dat kan helpen bij huidirritaties. Ook als het water in direct contact komt met onze huid heeft het voordelen voor mensen met eczeem of andere huidproblemen.
  • Minder energieverbruik. Met een waterverzachter kunt u ook uw energieverbruik aanzienlijk verminderen. Kalk kan er namelijk voor zorgen dat toestellen die water opwarmen zoals een boiler, waterkoker of koffieapparaat minder efficiënt werken. Met een waterontharder kunt u ongeveer 15% minder energie verbruiken, wat niet enkel een voordeel is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

    Aquarex

    Bij Aquarex kunt u terecht voor waterverzachters van Europese en Amerikaanse merken. Wij bieden 100% technische ondersteuning voor alle toestellen en het maakt niet uit waar u de installatie heeft aangekocht. Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons terecht voor de aankoop, huur of installatie van uw waterverzachter. Bij vragen mag u altijd contact opnemen met ons.

Download ons Magazine

Na het invullen van je e-mail kan u ons magazine downloaden

You have Successfully Subscribed!

Download ons Magazine

Na het invullen van je e-mail kan u ons regenwater magazine downloaden.

You have Successfully Subscribed!